Wie een particuliere school in Den Haag of omgeving zoekt, kan kiezen tussen verschillende scholen.

Winford

Allereerst is er Winford, met een vestiging in het hart van deze bestuursstad aan de Korte Voorhout. Leerlingen kunnen op deze particuliere school in Den Haag terecht voor onderwijs op vmbo, havo of vwo niveau. De particuliere school in Den Haag bestaat ruim tien jaar en begon in het jaar 2001-2002. Drie jaar later was de privé school de eerste in Nederland die een volledig lesprogramma aanbood voor zowel bovenbouw als onderbouw van de middelbare school.

Deze particuliere school in Den Haag stemt het onderwijs zoveel mogelijk af op individuele leerlingen. Ieder kind heeft talenten en dingen waar hij of zij moeite mee heeft. Door in kleine klassen te werken, kan hier op deze particuliere school in Den Haag optimaal op ingespeeld worden. Dit gaat ook door als de les is afgelopen in de vorm van extra aandacht aan leerlingen met leerproblemen als dyscalculie en het maken van huiswerk onder begeleiding. Maar leerlingen worden ook zeker gestimuleerd zelfstandig te worden op deze particuliere school in Den Haag.

Daarnaast biedt Winford ook basisonderwijs aan. Ook hier staat persoonlijke aandacht voor elke leerling centraal. Zo wordt voor ieder kind op deze particuliere school in Den Haag een lesprogramma gemaakt en is er extra begeleiding door specialisten bij leerproblemen.

Luzac

Een andere particuliere school in Den Haag waar voortgezet onderwijs gevolgd kan worden is Luzac. Deze privé school is bestaat enerzijds uit het Luzac College, waar leerlingen versneld hun diploma kunnen halen. Dit is ideaal wanneer kinderen net gezakt zijn of toch nog vwo of een ander profiel willen doen. Deze particuliere school in Den Haag helpt leerlingen in dit proces door structuur te bieden, leerlingen te stimuleren en begeleiden waar nodig. Dit alles op een kleinschalige, gezellige school.

Op het Luzac Lyceum kunnen kinderen voor hun hele schooltijd terecht. De particuliere school in Den Haag streeft ernaar een veilige omgeving te bieden om te leren. Leerlingen aanmoedigen en motiveren staan centraal. Ook is er veel aandacht voor het “leren leren” zodat leerlingen met meer dan een diploma deze particuliere school in Den Haag verlaten. Maar er is ook genoeg tijd voor andere activiteiten zoals een kerstdiner of schoolreis.

Speciale particuliere scholen in Den Haag

Een andere particuliere school in Den Haag is De Vrije Ruimte. Op deze school wordt democratisch onderwijs gegeven. Deze methode gaat ervan uit dat elk kind nieuwsgierigis en nieuwe dingen wil ontdekken. Deze particuliere school in Den Haag stimuleert deze natuurlijke drang en moedigt leerlingen aan hiermee aan de slag te gaan. Vrijheid, vertrouwen op zichzelf, een veilige omgeving en onderlinge verschillen vormen belangrijke uitgangspunten. Leerlingen van 4 tot 18 jaar kunnen terecht op deze particuliere school in Den Haag.

Een laatste particuliere school in de buurt van Den Haag (Rijswijk) is basisschool Kronenburgh. Deze privé school richt zich speciaal op kinderen die hoogbegaafd zijn. Veel hoogbegaafde kinderen worden niet genoeg uitgedaagd op school, wat de resultaten en het contact met klasgenootjes vaak niet ten goede komt. Deze particuliere school in Den Haag heeft bekwame leerkrachten die leerlingen stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Ook kunnen kinderen die een klas hebben overgeslagen terecht op deze school, waar ze een zogenaamd verdiepingsjaar kunnen volgen.

Over 

Fons Vernooij is actief in het ontwikkelen van websites sinds 11-11-1999. Als eigenaar van Adviesbureau CASA heeft hij portals ontwikkeld zoals onderwijsportaal.nl en vacatures-onderwijs.nl. Binnen deze portals is hij actief als webmaster van particuliere-scholen.nl en particulier-beroepsonderwijs.nl.