Winford Voortgezet Onderwijs heeft scholen voor het particulier onderwijs in AmsterdamApeldoornArnhemBredaDen HaagLeidenRotterdam en Utrecht. Op alle scholen kunnen leerlingen volledig onder- en bovenbouwonderwijs volgen op allerlei niveaus. Van vmbo-tl tot en met vwo. (tl staat voor theoretische leerweg en is eigenlijk de aloude MAVO).

Op drie scholen is het dit schooljaar mogelijk om examen te doen in vmbo-gl | vmbo-kader. (gl staat voor gemengde leerweg en kader voor kaderberoepsgerichte leerweg). De scholen die dit aanbieden zijn gevestigd in Apeldoorn, Arnhem, Breda en Rotterdam. Winford biedt deze unieke combinatie van een praktische opleiding plus kleine klassen (gemiddeld 8 leerlingen per klas) via particulier onderwijs. Dat levert een veilig leerklimaat op waar de leerling het beste in zichzelf naar boven kan halen als zij praktisch zijn ingesteld en praktijkgericht willen studeren en werken.

Pluspunten

Kleine klassen, gemiddeld 7 leerlingen
Persoonlijke aanpak, begeleid maatwerk
Verlengde brugklas, uitgestelde keuze
Examen doen in eigen tempo
Effectief in online onderwijs

Service

U kunt met de school in contact treden via de onderstaande buttons.

Karakteristiek

  • 7 Winford-scholen door het land
  • Voortgezet Onderwijs
  • VMBO-TL, VMBO, HAVO en VWO
  • VMBO-Kaderberoeps op 3 locaties

De drie pijlers van het Winford onderwijs

 

1. Kleinschalig en persoonlijk onderwijs

Kleinschaligheid is de belangrijkste pijler van ons succes. Dankzij onze kleine klassen van gemiddeld 7 leerlingen kunnen onze docenten echt leerlinggericht lesgeven. De lesinhoud wordt afgestemd op de individuele vaardigheden van uw zoon of dochter. Persoonlijk onderwijs wat zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer die de concentratie en het zelfvertrouwen vergroten.

2. Maatwerk in begeleiding

Bij Winford vinden wij het essentieel dat ons onderwijs zo goed mogelijk aansluit op de leerbehoeftes van de leerling. Bij nieuwe leerlingen beginnen we met een startonderzoek zodat we een vakkenpakket, een niveau en een tempo op maat kunnen aanbieden. Vervolgens stemmen onze docenten de lessen heel gericht af op de individuele vaardigheden van uw zoon of dochter. Dit doen ze doorlopend gedurende de hele studie.

3. Meer rendement uit talent

Leerlingen halen veel meer rendement uit hun talent als ze zich een goede studie-aanpak eigen maken. Winford besteedt veel aandacht aan de juiste technieken en het gedrag om te komen tot optimale studieresultaten:

  • Het volgens een duidelijke structuur opbouwen en ordenen van de kennis
  • Het grondig kunnen analyseren en samenvatten van teksten
  • Het scheiden van hoofd- en bijzaken

Deze studietechnieken komen ook in het vervolgonderwijs erg goed van pas. Ruim 60% van de Winford leerlingen behaalt een duidelijke leerwinst, zij doen examen op een hoger niveau of zij versnellen het traject. Winford Voortgezet Onderwijs Voor Winford is het heel belangrijk dat leerlingen op Winford plezier in het leren hebben of weer terug krijgen. Door vertrouwen uit te spreken naar de leerlingen toe, zullen zij ook weer op zichzelf gaan vertrouwen en meer kunnen dan zij aanvankelijk dachten. Winford vat deze drie waarden samen in “De kracht van aandacht”.

Kennismaking met het Voortgezet Onderwijs van Winford 

U kunt kennismaken met Winford via een open dag bij u in de regio. U kunt dan kennismaken met leerlingen en docenten en de fijne sfeer op onze school zelf ervaren. Lijkt het uw zoon of dochter leuk om kennis te maken met onze (pre)brugklas, dan nodigen wij hem of haar graag uit voor de kennismakingsdag tweejarige brugklas. Uitgebreide regionale informatie voor een locatie bij u in de buurt, vindt u op de pagina “Informatie of vergelijken van scholen in het voortgezet onderwijs“.

 

Winford Amsterdam
Winford Apeldoorn
Winford Arnhem
Winford Den Haag
Winford Leiden
Winford Rotterdam
Winford Utrecht
Scroll naar boven