Instituut Dalsteyn biedt kleinschalig particulier onderwijs voor leerlingen met ambitie. Deze nieuwe particuliere school start in het cursusjaar 2022-2023 in Utrecht met opleidingen VMBO, HAVO en VWO. Uitgangspunt is het aanbieden van reguliere vakken, zoals Wiskunde, Nederlands, Engels, etc.

Naast de reguliere examenvakken leren onze leerlingen onafhankelijk denken, samenwerken en ontwikkelen ze een ondernemende mind-set. Ze ontdekken dat discipline en wilskracht hen sterker maakt als leerling. Op Dalsteyn gaat het niet alleen om leren, maar is plezier ook belangrijk.

Instituut Dalsteyn

Om die zelfstandigheid te bereiken zijn er enerzijds verdiepingsvakken, zoals leiderschap, argumenteren, algemene ontwikkeling met veel aandacht voor internationale relaties, etiquette e.a. Anderzijds zijn er succesvakken, zoals doelen stellen, goed samenwerken, positieve mind-set bevorderen en ondernemerschap ontwikkelen.

Pluspunten

Kleinschalig onderwijs
Een uitdagend curriculum
Persoonlijke ontwikkeling centraal
Gemotiveerde medescholieren
Voor leerlingen met ambitie

Service

U kunt met de school in contact treden via de onderstaande buttons.

Karakteristiek

  • VMBO, HAVO en VWO
  • met extra succesvakken
  • en extra verdiepingsvakken
  • 8 leerlingen per klas
  • 24 leerlingen in totaal

De aanpak van Dalsteyn

In het reguliere onderwijs word je als leerling steeds jonger verantwoordelijk gemaakt voor je eigen leerproces. De docent die ooit voor de klas stond, verdwijnt. Leerling gaan na – een korte instructie door de docent of een PowerPoint-presentatie – zélf aan de slag. De docent doceert nauwelijks meer. Dat vinden wij opmerkelijk. Het is immers niet aan uw zoon of dochter om het wiel uit te vinden. Kinderen moeten leren van een docent die inspireert, enthousiasmeert en de lat hoog legt. Dát is de aanpak van Dalsteyn.

Regelmaat en houvast

Leerlingen zijn gebaat bij structuur, regelmaat en klassikaal les in kleine groepen. We dagen onze leerlingen uit en laten ze ervaren dat je met doorbijten succes boekt. Dat geeft energie en doet je groeien. No pain, no gain! Heeft een leerling moeite met een vak, dan is het mogelijk om steunlessen te volgen. Deze kunnen gaan over puur leren leren of nog eens de stof doornemen. Via de succeslessen ontdekken de leerlingen hoe ze zelf hindernissen kunnen oplossen. Onze 17 regels vormen daarbij belangrijke handvatten. Uw kind staat er nooit alleen voor: de studie- en leerlingenbegeleider volgt de leerlingen en stuurt waar nodig bij.

Digitale middelen

Laptop of iPad is gereserveerd voor speciale uren. Hoofdzakelijk wordt zonder gewerkt omdat we focus belangrijk vinden. Devices met toegang tot social media leiden af. Niet voor niets sturen de Sillicon Valley goeroes hun kinderen naar computervrije scholen. Zo beschermen ze hun kinderen tegen social media verslaving en kunnen deze kinderen gefocust hun hersenen ontwikkelen.

Plezier en gezelligheid

Op Dalsteyn is het niet alleen hard leren, maar ook hard lol maken. Dat begint al tijdens de introductiedagen. Uw zoon of dochter leert medeleerlingen kennen tijdens een bootcamp, een spelletje paintball, karten, een nachtelijke dropping of een heerlijk viergangendiner. Gedurende het jaar zijn er verschillende momenten voor een gezamenlijke borrel: even stoom afblazen! De laatste tentamendag is zo’n moment. Leerlingen die meer willen en kunnen, krijgen de mogelijkheid om Dalsteyn-evenementen te organiseren. Zoals het jaarlijkse Gala, een buitenlandse cultuurreis binnen Europa, het Charity Diner of introductiedagen. Hieraan meewerken is leerzaam, maar vooral leuk.

Scroll naar boven