De kaart met een overzicht van business schools:
plaats van vestiging van particulier MBA en HBO+

Dit overzicht van voltijds particulier MBA en HBO+ alsmede van business schools, biedt op dit moment alleen nog informatie over de vestigingsplaatsen van opleidingen voor Master in Business Administration en van HBO+ opleidingen. Deze instellingen leveren ook maatwerk voor het post hoger onderwijs, ongeacht of het universitaire of niet-universitaire instellingen betreft.
N.B. De getoonde informatie is vrijblijvend. U kunt er geen rechten aan ontlenen.

Het particulier MBA en HBO+

Het overzicht van particulier MBA en HBO+ geeft informatie over particuliere business schools die MBA (Master of Business Administration) of HBO+ opleidingen aanbieden.

Veel universiteiten in Nederland hebben particuliere onderwijsinstellingen en opleidingen ondergebracht in een Business School. Deze organisaties zijn niet afhankelijk van subsidies van de overheid, maar worden door de studenten zelf gefinancierd. Het ministerie van OC & W (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) controleert wel of deze business schools aan de gestelde eisen voldoen. Inschrijving in het scholenregister (CROHO) is een belangrijk criterium voor de erkenning van de scholen.

Maar er zijn ook opleidingsinstituten en adviescentra die hun eigen HBO+ opleidingen hebben opgezet en laten functioneren. In nauw contact met het bedrijfsleven organiseren zij cursussen en opleidingen waar veel behoefte aan is in het bedrijfsleven. Samenwerking levert dan een win-win-situatie op. Er zijn jaarlijks terugkerende programma’s, maar er is ook maatwerk mogelijk op basis van de wensen die op een bepaald moment bestaan.

Instellingen voor Mastersopleidingen en HBO+ opleidingen zijn vrij in het verzorgen van informatie over hun programma’s. In het vervolg van deze pagina staat een overzicht van particulier MBA en HBO+ die als particuliere business schools MBA (Master of Business Administration) of HBO+ opleidingen aanbieden. 

tio-img

Tio Business School: Master

Locaties: Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Rotterdam en Utrecht.
 
Naast de erkende hbo- en mbo-opleidingen biedt de Tio Business School ook een een-jarige vervolgopleiding via een master gericht op een carrière in hospitality, toerisme en business.

Kronenburgh:
International Business School

Locatie: Den Haag.
 
Take the bachelor’s degree in ‘International Business and Management’ and you will be trained to become a versatile manager within the international business community. 
Explore the World!

Kronenburgh: Language College

Locatie: Den Haag.
 
Do you want to meet the admission requirements of a university or business school where English is the official language? Read more about IELT! Read more about Cambridge English First !
Header-IVA-Business-School

IVA Business School

Locatie: Driebergen.
 
IVA Business School biedt een vervolgopleiding aan bij de universiteit van Bradford, die aansluit op de HBO-opleidingen nautisch en automatie business management.

Amsterdam Business School

Locatie: Amsterdam.
 
The Amsterdam Business School is part of the University of Amsterdam.  We offer Master’s programmes, including some Bachelor’s programmes and Executives Master’s programmes that confer a MSc degree upon completion.
foto-beeckestijn

Beeckestijn Business School

Locaties: Leusden, Amersfoort, Amsterdam (2x), Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht (3x) en Zwolle
 
Beeckestijn Business School biedt opleidingen aan op post-HBO en postdoctoraal niveau. Daarnaast biedt zij trainingen en korte opleidingen die tot verdieping leiden binnen een vakgebied.
foto-coniche2

Coniche

Locatie: Houten.
 
Naast advies, analyse, recruiting & coaching, biedt Coniche een breed scala aan opleidingen van MBO tot MBA. Juist door deze combinatie wil Coniche zich onderscheiden van de traditionele consultancy. Wij staan dichtbij onze relaties. 
foto-maastricht-som

Maastricht School of Management

Locatie: Maastricht.
 
De IVA Business School is opgericht in 1930 en heeft meer dan 22.000 oud-studenten. Je kiest hier voor een leuke, gestructureerde opleiding zodat je een goede aansluiting vindt naar het bedrijfsleven.
foto-neyenrode

Nyenrode Business University

Locatie:  Breukelen.
 
Particuliere Universiteit Nyenrode heeft als motto “For business, by business” en is sterk gericht op het bedrijfsleven. De Universiteit is opgericht door een aantal grote Nederlandse bedrijven, om studenten op het internationale bedrijfsleven voor te bereiden.
foto-rsm

Rotterdam School of Management

Locatie: Rotterdam.
 
De Rotterdam Management School is een particulier opleidingsinstituut met een breed aanbod in met name Masteropleidingen: van Accounting, tot Human Resource, en van Organisational Change tot International Management. 
foto-tias

TIAS Business School

Locatie: Tilburg
 
TIAS is het particuliere onderwijsinstituut van Tilburg University en Technische Universiteit Eindhoven. Zij heeft opleidingen op het snijvlak tussen business en maatschappij. Kennisgebieden betreffen onder andere Finance, Health, IT en Real Estate.
foto-tsm

TSM Business School

Locatie: Enschede.
 
TSM Business School is een particuliere onderwijsinstelling die gekoppeld is aan de Universiteit Twente en die zich richt op  Post-HBO in-company programma’s in Strategisch Management, maar ook Bouwmanagement en Strategische Marketing. 
Scroll naar boven