De missie van Particulier Onderwijs Nederland

Particulier Onderwijs Nederland wil een verbindende factor zijn, die alle particuliere scholen van Nederland samenbrengt op een overzichtelijk platform, waar ouders, kinderen, leerlingen en studenten gemakkelijk de informatie kunnen vinden die zij nodig hebben om een goede studiekeuze te maken.

Waarom particulier onderwijs?

Er heerst een groeiende behoefte bij ouders om hun kinderen bij een particuliere instelling naar school te laten gaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een kind kan speciale aandacht nodig hebben die het op een privéschool makkelijker kan krijgen. 

Of een kind heeft moeite zich te ontwikkelen in een bepaalde sociale omgeving. Soms worden kinderen gepest vanwege hun afkomst of hebben ze vriendjes of vriendinnetjes die slecht leergedrag vertonen dat gekopieerd wordt.

Ook binnen het hoger onderwijs is er grote behoefte aan particulier onderwijs. Met de bezuinigingen op het onderwijs die de afgelopen decennia zijn doorgevoerd is er steeds minder aandacht voor de individuele leerling of student. 

Particuliere MBO- en HBO-instellingen werken vaak met kleine klassen. Kies je voor een privéschool, dan investeer je in aandacht voor jezelf of je kind. De aandacht en begeleiding is intensiever dan op een reguliere school.

Wat doet Particulier Onderwijs Nederland?

In navolging van de vraag is ook het aanbod de afgelopen jaren gegroeid. Steeds meer kinderen en volwassen hebben zo toegang tot het particuliere onderwijs. Particulier Onderwijs Nederland heeft zich tot doel gesteld om ouders en kinderen te helpen de juiste particuliere school te vinden. 

Naast een zoekfunctie naar privéscholen posten wij artikelen waarin de meest gestelde vragen behandeld worden. Zo wordt de keuze voor een privéschool gemakkelijker.

Om de keuze van scholen te ondersteunen bieden wij een extra mogelijkheid om meer informatie per locatie te verkrijgen. Bovendien kunt u twee scholen met elkaar vergelijken op talloze kenmerken van de scholen. 

Een deel van deze kenmerken zijn karakteristiek voor de school in haar geheel en een deel is alleen of vooral per stad of regio uitgewerkt. Zodoende kunt u een optimale keuze maken.

Scroll naar boven