open dagen particuliere basisscholenOpen dagen particuliere basisscholen geeft zoveel mogelijk actuele informatie over de dagen of avonden die toegankelijk zijn. Dit is van belang wanneer u de beslissing genomen heeft dat u uw zoon of dochter graag naar een particuliere basisschool wilt laten gaan. In die situatie rijst de vraag: welke particuliere school past ons het best? Want particuliere scholen verschillen soms behoorlijk van elkaar in doelgroep, werkwijze, grootte en sfeer. 

Voor het particulier basisonderwijs zijn niet veel scholen beschikbaar.  Het meest actief in het verzorgen van basisonderwijs is Winford. Dat gebeurt gespreid over het land zoals te zien is op de kaart onderaan de schoolpagina van Winford. Daar staat een overzicht van regionale centra. Sommige van deze centra zijn tweetalig. Deze zijn opgezet als basisschool waar zowel Nederlands als Engels de voertaal is: Winford bilingual primary Education.

Naast Winford zijn er her en der in het land nog scholen die een specifieke doelgroep hebben. Bijvoorbeeld: Maupertuus, Winford Breda en Junior College Almere. Voor de andere basisscholen verwijzen wij naar het overzicht van particuliere basisscholen.

Bezoek de open dagen van particuliere basisscholen

Natuurlijk kunt u informatie verzamelen, maar uiteindelijk is sfeer proeven ook erg belangrijk. Dit kan kan vaak zelfs de doorslag geven. Deze sfeer kunt u op een laagdrempelige manier testen door het bezoeken van een open dag. 

In deze tijden met covid-19 is het overigens niet goed voorspelbaar hoe de toegang tot scholen is geregeld voor ouders en verzorgers. Daarom is het beste eerst door te schakelen naar de website van de basisscholen. U kunt zich dan op te hoogte te stellen van de situatie en kijken welke maatregelen de school getroffen heeft.

Nadere informatie over open dagen bij particuliere basisscholen:

Informatie over open dagen bij het particulier voortgezet onderwijs vindt u in de blog Open dagen particuliere scholen

Scroll naar boven