Het Juniorcollege is een particuliere basisschool in Almere Haven. Juniorcollege is een voortzetting van Bizzie Kids Basic, opgericht in 2008. Ouders/verzorgers kunnen kinderen aanmelden als de kinderen vier jaar worden en naar groep 1 gaan (bij ons de kleuterklas). Voor inschrijving vindt er een toelatingsgesprek plaats. Als u uw kind inschrijft, conformeert u zich aan de regels opgesteld door de school.

In tegenstelling tot de meeste scholen in Nederland, hebben wij een dagritme dat iedere dag hetzelfde is. Wij beginnen om 09.00 uur ’s ochtends en eindigen iedere dag om 16.00 uur (ook op woensdag). Sport en spel bieden een gezond tegenwicht aan het ‘zittende’ leren en werken in de klas. Bij het Juniorcollege worden  vaste sportactiviteiten georganiseerd. In de zomers skeeleren en ’s winters schaatsen. Daarnaast hebben wij normale gymlessen afgewisseld met Yoga. Door in beweging te zijn, ontwikkelen kinderen hun motoriek en ontdekken zij eigen sportieve vaardigheden.

Het dagritme volgen we zonder onderbreking van studie- en margedagen. Er zijn ook geen tussenvakanties (herfst-, voorjaars- en meivakantie). Hierdoor blijven kinderen beter in hun ritme wat de leerprestaties bevorderd. We hebben twee onderbrekingen in een jaar; de zomervakantie (laatste vrijdag in juni tot 1 september) en vier weken kerstvakantie.

Pluspunten

Individuele begeleiding in het leerproces
Brede algemene ontwikkeling
Voldoende techniek (tablets, computers en digi-bord)
Bewegingsactiviteiten
BSO alleen voor de kinderen van het Juniorcollege

Service

U kunt met de school in contact treden via de onderstaande buttons.

Karakteristiek

  • De kinderen dragen een schooluniform
  • 1 vestiging
  • Basisonderwijs en bijles
  • Maximaal 12 leerlingen per groep
  • Groep 1 t/m 8

Meer informatie over JuniorCollege Almere

 

Ieder kind is anders, ieder kind leert in een ander tempo, daarom geven wij uw kind het onderwijs dat het nodig heeft. Samen met uw kind (en u) bepalen wij het tempo en de leermogelijkheden. Zo halen wij het beste uit uw kind. Wij stemmen het leerprogramma af op de mogelijkheden van uw kind en geven het veel individuele begeleiding teneinde een zo hoog mogelijk resultaat te bereiken.

Het JuniorCollege neemt zowel LOVS- toetsen als de CITO-entree en Centrale-eindtoets af, om te zien waar uw kind extra begeleiding nodig heeft; zo werken we samen naar een einddoel. Er zijn extra materialen voor kinderen die meerbegaafd zijn en voor kinderen die de stof wat langzamer tot zich nemen. Rust, reinheid, regelmaat… Het klinkt ouderwets, maar structuur is erg belangrijk voor uw kind. Een kind voelt zich veilig als hij of zij precies weet wanneer er wat gaat gebeuren. Wij zorgen voor een duidelijk dagritme.

Het JuniorCollege Almere werkt met kleine groepen

Het Juniorcollege werkt met klassen van maximaal 12 leerlingen. Deze relatief kleine groepen maken het mogelijk om elke leerling individueel te begeleiden in zijn leerproces. Tussen 09.30 uur en 16.00 uur zijn er alleen ouders in het gebouw op verzoek van de leerkracht of directie. Dit zorgt voor rust tijdens de onderwijs tijden.

Er zal worden lesgegeven op een gedegen manier. De kinderen leren (hoofd)rekenen, tafels, taal, werkwoordspelling, aardrijkskunde, topografie, geschiedenis en biologie, zoals dat vroeger geleerd werd. Er wordt gewerkt met beproefde leermaterialen. Verder volgen wij de hedendaagse ontwikkelingen in het onderwijs nauwlettend. Al het goede nemen we mee in de ontwikkeling van onze lesprogramma’s.

Ook zal het kind worden meegenomen in de wereld van de automatisering en communicatie. Voldoende computers, internet en dergelijke ontbreken niet. Op deze manier proberen wij de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op het voortgezet onderwijs.  Daarnaast is er aandacht voor geestverruimende activiteiten zoals schaakles, yoga, mindfullness en andere activiteiten waar onder workshops bij verscheidene ateliers. 

Kennismaking met Het JuniorCollege Almere 

U kunt kennismaken met het JuniorCollege door een dag Proefdraaien op school. U kunt dan kennismaken met leerlingen en docenten en de sfeer op onze school zelf ervaren. Uitgebreide regionale informatie, vindt u op de pagina “Informatie of vergelijken van scholen in het basisonderwijs“.

 

Scroll naar top