Maupertuus basisonderwijs is een particuliere school voor kinderen met leer- en/of ontwikkelingsproblemen. We bieden sinds 1988 passend onderwijs aan leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO.

Op Maupertuus komen wij tegemoet aan de onderwijsbehoeften van leerlingen, waar dat in het regulier of speciaal onderwijs onvoldoende is gebeurd of niet mogelijk was. Dit komt onder andere tot uiting in de wekelijkse individuele begeleiding van een psycholoog of pedagoog.

Centraal staat een maatpak van zorg en onderwijs per leerling. De basis daarvoor is een goede diagnostiek en een zorgvuldige behandeling. Om dat te bereiken is er een team van zelfstandige paramedici in het gebouw aanwezig. Vervolgens zijn er zeer korte lijntjes met ouders waarmee we uiteindelijk het maatpak vorm geven.

Maupertuus kenmerkt zich door een grote flexibiliteit in de vorm en mate van de gekozen oplossingen in het belang van de leerling. Ouders en leerlingen geven vaak aan dat de leerling op Maupertuus écht wordt gezien.

Pluspunten

Ervaring met kinderen met leer- en ontwikkelingsproblematiek.
Persoonlijke benadering en laagdrempelig.
Grote mate van zorg verweven in het onderwijs.
Kleinschalig onderwijs in klassen van maximaal twaalf leerlingen.
Op maat gemaakt onderwijs- en of zorgtraject per kind.

Service

U kunt met de school in contact treden via de onderstaande buttons.

Karakteristiek

  • 1 locatie
  • 28 leerlingen
  • Basisonderwijs
  • Hoogbegaafde kinderen
  • Kleinschalig onderwijs op maat

Meer informatie over Maupertuus

Maupertuus is een particuliere school voor kinderen met leer- en/of ontwikkelingsproblemen. We bieden sinds 1988 passend onderwijs aan leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. Op Maupertuus komen wij tegemoet aan de onderwijsbehoeften van leerlingen, waar dat in het regulier of speciaal onderwijs onvoldoende is gebeurd of niet mogelijk was.

Overige info over de basisschool van Maupertuus

Doelstelling: kinderen met (hernieuwd) plezier in het leren en uitgerust met een groter zelfvertrouwen terug laten stromen in het regulier onderwijs op welk niveau dan ook. De multi-disciplinaire benadering is kenmerkend voor Maupertuus. Zo wordt ook veel aandacht besteed aan de psychosociale en emotionele ontwikkeling van leerlingen en hun sociale vaardigheden. Maupertuus kenmerkt zich door een grote flexibiliteit in de vorm en mate van de gekozen oplossingen in het belang van de leerling. Ouders en leerlingen geven vaak aan dat de leerling op Maupertuus écht wordt gezien. Behalve voor de “eigen” leerlingen biedt Maupertuus ook Diagnostiek & Behandeling aan voor externe kinderen en jong volwassenen.

Scroll naar top