Open dagen bij particuliere scholen zijn een belangrijke informatiebron voor leerlingen en ouders. Wanneer u de beslissing genomen heeft dat u uw zoon of dochter graag naar een particuliere school wilt laten gaan, rijst de vraag: welke particuliere school is voor ons het meest geschikt? Want scholen in het particulier voortgezet onderwijs verschillen soms behoorlijk van elkaar in doelgroep, werkwijze, grootte en sfeer. Daarom zijn open dagen bij particuliere scholen van groot belang.

Natuurlijk kunt u informatie verzamelen, maar uiteindelijk is sfeer proeven ook erg belangrijk en kan vaak zelfs de doorslag geven. Een laagdrempelige manier waarop dit kan is het bezoeken van een open dag op een particuliere school. Elders op deze site staat uitgebreide informatie over de scholen en de locaties waar zij actief zijn.

Als gevolg van de corona-crisis hebben veel particuliere scholen hun open dagen, voorlichtingsbijeenkomsten en kennismakingsgesprekken anders georganiseerd. Aangezien deze informatie snel kan veranderen al naar gelang de situatie, is het beste om dit rechtstreeks bij de scholen te vernemen. Wij bieden u daarom hyperlinks aan naar de speciale pagina’s op de website van de scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs die deelnemen in deze portal.

open dagen particuliere scholen

Nadere informatie over open dagen voortgezet onderwijs:

Luzac: 18 vestigingen

Winford: 7 vestigingen

Infinity College: 5 vestigingen

Winford Academy: Breda

Maupertuus: Driebergen

Instituut Blankestijn: Utrecht

Instituut Dalsteyn: Utrecht

De Nieuwe School: Amsterdam

Kijk hier voor informatie over het particulier basisonderwijs.

Scroll naar boven