Particuliere opleidingen bij IVA Business School zijn up-to-date. IVA Business School staat van oudsher bekend als opleiding voor de autobranche. Maar vandaag de dag biedt IVA Business School brede particuliere opleidingen voor een succesvolle carrière in business.

De historie van de school gaat terug naar 1930. Toen leerde oprichter Geerlig Riemer een select groepje studenten de principes van ondernemen en management. Die ondernemersgeest hangt nog steeds op de IVA. Na ruim 90 jaar is de IVA uitgegroeid tot een business school met rijkserkende hbo- en mbo-opleidingen.

Innovation Business Management

Naast Automotive Business Management werd in 2011 de opleiding Nautisch Business Management toegevoegd. Dit is een opleiding voor studenten die affiniteit hebben met de watersport- en jachtbouwwereld. In 2021 is het aanbod uitgebreid met de hbo-studierichting Innovation Business Management. In deze opleiding staan innovatie, ondernemerschap en international business centraal.

De opleidingen bieden een brede basis, waardoor je ook buiten deze branches gemakkelijk aan een baan komt. Doordat de particuliere hbo- en mbo-opleidingen rijkserkend zijn, hebben studenten ook gewoon recht op tegemoetkomingen vanuit DUO.

Studenten komen na hun studie terecht in allerlei functies. Bijvoorbeeld directeur, verkoopmanager, chief mobility innovation, marketing manager of jachtmakelaar. Zij zijnood vaak succesvol zelfstandig ondernemer geworden. Oud-studenten zijn te vinden in alle branches.

IVA Business School

Onderwijs in thema’s bij bij IVA Business School

Het unieke aan de IVA is dat je studeert aan de hand van een thema. Dit maakt de studie zeer praktisch, leuk en tastbaar. Je maakt een keuze voor automotive, innovation of nautisch business management. 

De IVA heeft een zeer groot netwerk en nauwe banden met de auto- en watersportbranche. Daardoor worden op de IVA regelmatig lezingen door interessante sprekers gegeven. Het netwerken begint dus al tijdens je studie. Docenten komen veelal uit het bedrijfsleven. Daardoor zijn ze een goede sparringpartner en kunnen zij de theorie naar de praktijk vertalen. IVA Business School staat steevast in de top van beste Nederlandse hbo-opleidingen.

Scroll naar boven