Open dagen op een privéschool zijn zeer informatief over de sfeer en werkwijze van een school. De ene particuliere school is de andere niet. De meeste verschillen onderling sterk in aanpak en werkwijze. Het is belangrijk de verschillen te kennen bij het kiezen van een geschikte school.

Net als scholen in het reguliere onderwijs bieden sommige scholen een aantal keer per jaar open dagen aan. U krijgt dan in een of een paar sessies uiteengezet hoe de school werkt en u kunt vragen stellen. Bijvoorbeeld over de begeleiding van leerlingen en over het maken van het huiswerk. Andere scholen maken gebruik van informatieavonden, waarop in principe dezelfde presentatie met mogelijkheid tot vragen stellen bestaat.

open dagen privé school

Informeler zijn de inloopdagen. U kunt dan een kijkje komen nemen in het gebouw waar de lessen plaatsvinden en zo een beeld opbouwen van de werkwijze van de school. Ook kan de particuliere school u de mogelijkheid bieden om een persoonlijke afspraak te maken, om op deze manier persoonlijke aandacht en kwaliteit te kunnen bieden. 

In deze tijden van covid-19 kunnen er echter tijdelijk uitzonderingen zijn op de mogelijkheid om scholen op een open dag te bereiken. Maar natuurlijk zijn er andere mogelijkheden om kennis te maken met een school. Houd daarom de website van de particuliere basisschool of de particulier school voor voortgezet onderwijs goed in te gaten voor het laatste nieuws.

Redenen om open dagen van een privéschool te bezoeken

Open dagen en informatieavonden zijn ideale en unieke kansen om vrijblijvend kennis te maken met de sfeer van de particuliere school. U ziet de docenten, de leerlingen en de directie. Het biedt de mogelijkheid om uw vragen direct te stellen aan studenten en docenten. Daardoor heeft u een optimale beleving van de school. Omdat open dagen zijn meestal vrij toegankelijk zijn.

Daardoor is het een laagdrempelige manier om zelf een vergelijking te kunnen maken tussen verschillende scholen. Daarnaast is er de mogelijkheid om informatie in te winnen via de websites. Maar een open dag is toch vaak de eerste stap in informatievoorziening bij de zoektocht naar een passende particuliere school. Kijk bjivoorbeeld  voor het basisonderwijs bij Winford. 

Scroll naar boven