De ene privé school is de andere niet, de meesten verschillen onderling sterk in aanpak en werkwijze. Het is belangrijk de verschillen te kennen bij het kiezen van een geschikte school. Net als scholen in het reguliere onderwijs bieden sommige scholen een aantal keer per jaar open dagen aan, anderen maken gebruik van informatieavonden. Ook kan de privé school u de mogelijkheid bieden om een persoonlijke afspraak te maken, om op deze manier persoonlijke aandacht en kwaliteit te kunnen bieden.

Redenen om een open dag van een privé school te bezoeken

Open dagen en informatieavonden zijn ideale en unieke kansen om vrijblijvend kennis te maken met de sfeer van de privé school, de docenten, de leerlingen en de directie. Het biedt de mogelijkheid om uw vragen direct te stellen aan studenten en docenten en u hebt een optimale beleving van de school. Omdat open dagen meestal vrij toegankelijk zijn, is het een laagdrempelige manier om zelf een vergelijking te kunnen maken tussen verschillende scholen. Naast de informatie die de websites u kunnen bieden is een open dag de eerste stap in informatievoorziening bij de zoektocht naar een passende privé school.

Over 

Fons Vernooij is actief in het ontwikkelen van websites sinds 11-11-1999. Als eigenaar van Adviesbureau CASA heeft hij portals ontwikkeld zoals onderwijsportaal.nl en vacatures-onderwijs.nl. Binnen deze portals is hij actief als webmaster van particuliere-scholen.nl en particulier-beroepsonderwijs.nl.