De ene particuliere school is de andere niet, de meesten verschillen onderling sterk in aanpak en werkwijze. Het is belangrijk de verschillen te kennen bij het kiezen van een geschikte school. Net als scholen in het reguliere onderwijs bieden sommige scholen een aantal keer per jaar open dagen aan, anderen maken gebruik van informatieavonden. Ook kan de particuliere school u de mogelijkheid bieden om een persoonlijke afspraak te maken, om op deze manier persoonlijke aandacht en kwaliteit te kunnen bieden.

In deze tijden van covid-19 kunnen er echter tijdelijk uitzonderingen zijn op de mogelijkheid om scholen op een open dag te bereiken. Maar natuurlijk zijn er andere mogelijkheden om kennis te maken met een school. Houd daarom de website van de particuliere school waar u langs wilt gaan goed in te gaten voor het laatste nieuws.

Redenen om een open dag van een particuliere school te bezoeken

Open dagen en informatieavonden zijn ideale en unieke kansen om vrijblijvend kennis te maken met de sfeer van de particuliere school, de docenten, de leerlingen en de directie. Het biedt de mogelijkheid om uw vragen direct te stellen aan studenten en docenten en u hebt een optimale beleving van de school. Omdat open dagen meestal vrij toegankelijk zijn, is het een laagdrempelige manier om zelf een vergelijking te kunnen maken tussen verschillende scholen. Naast de informatie die de websites u kunnen bieden is een open dag de eerste stap in informatievoorziening bij de zoektocht naar een passende particuliere school.

Scroll naar top