IVA Business School staat van oudsher bekend als opleiding voor de autobranche, maar vandaag de dag biedt de IVA brede particuliere opleidingen voor een succesvolle carrière in business. De historie van de school gaat terug naar 1930, toen oprichter Geerlig Riemer een select groepje studenten de principes van ondernemen en management leerde. De ondernemersgeest hangt nog steeds op de IVA en na ruim 90 jaar is de IVA uitgegroeid tot een business school met rijkserkende hbo- en mbo-opleidingen.

De studierichtingen

Naast Automotive Business Management werd in 2011 de opleiding Nautisch Business Management toegevoegd, een opleiding voor studenten die affiniteit hebben met de watersport- en jachtbouwwereld. In 2021 is het aanbod uitgebreid met de hbo-studierichting Innovation Business Management waarin innovatie, ondernemerschap en international business centraal staan. De opleidingen bieden een brede basis, waardoor je ook buiten deze branches gemakkelijk aan een baan komt. Doordat de particuliere hbo- en mbo-opleidingen rijkserkend zijn, hebben studenten ook gewoon recht op tegemoetkomingen vanuit DUO.

Wat kun je worden?

Studenten komen na hun studie terecht in functies als bijvoorbeeld directeur, verkoopmanager, chief mobility innovation, marketing manager, jachtmakelaar of zijn succesvol ondernemer geworden. Oud-studenten zijn te vinden in alle branches.

Studeren aan de hand van een thema

Het unieke aan de IVA is dat je studeert aan de hand van een thema, dit maakt de studie zeer praktisch, leuk en tastbaar. Je maakt een keuze voor automotive-, innovation of nautisch business management. 

Bouw aan je netwerk

De IVA heeft een zeer groot netwerk en nauwe banden met de auto- en watersportbranche, waardoor er op de IVA regelmatig lezingen door interessante sprekers worden gegeven. Het netwerken begint dus al tijdens je studie. Docenten komen veelal uit het bedrijfsleven, waardoor ze een goede sparringpartner zijn en de theorie naar de praktijk kunnen vertalen. 

De IVA Biedt de volgende particuliere hbo-opleidingen

Automotive Business Management
Innovation Business Management
Nautisch Business Management

En de volgende particuliere mbo-opleidingen:

Automotive Business Management
Nautisch Business Management

De hbo-opleiding duurt 3,5 jaar. De mbo-opleidingen, afhankelijk van je vooropleiding, 2 of 3 jaar. De IVA biedt vervolgtrajecten voor een Master of Bachelor in het Verenigd Koninkrijk of in de USA.

Kennismaken met de IVA?

Kom langs op onze campus tijdens een van onze Open Dagen!
Bekijk hier wanneer onze volgende Open Dag plaatsvindt en meld je direct aan: https://www.iva.nl/open-dagen/ 

Scroll naar boven