Hbo Innovation Business Management

Ondernemerschap en internationale ontwikkelingen in mobiliteit.

IVA lanceert nieuwe studierichting. Dit betekent concreet dat vanaf het collegejaar 2021/22 de IVA business School een nieuwe studierichting aanbiedt: Hbo Innovation Business Management. De IVA lanceert deze nieuwe studierichting vanwege de grote veranderingen in de wereld van mobiliteit. Denk hierbij aan elektrificatie, zelfrijdende auto’s, speed pedelecs en deelvervoer. Maar denk ook aan ontwikkelingen in transport en logistiek die vallen onder dit dynamische vakgebied. Voorbeelden zijn het gebruik van drones en zelfs ruimtereizen. Met recht kan gezegd worden dat IVA een nieuwe studierichting in Nederland lanceert.

IVA lanceert nieuwe studierichting

Joan Janssens, Algemeen Directeur bij de IVA Business School

Nederland als gidsland in de mobiliteitstransitie

“Nederland wordt internationaal als gidsland gezien in de mobiliteitstransitie. Dit houdt in dat mobiliteit op steeds nieuwe manieren wordt toegepast. Deze transitie speelt zich af op het snijvlak van data, technologie en innovatie. Dat biedt grote kansen voor eigenzinnige denkers. De nieuwe studierichting richt zich op creatieve geesten die zijn opgegroeid met de smartphone en die denken in digitale mogelijkheden. Niet regionaal of nationaal, maar wereldwijd en daarbuiten.

Het gaat om mensen die niet direct een passie hebben voor snelle sportwagens. Het gaat om interesse voor innovatie en de oneindige manieren waarop we mobiliteit kunnen toepassen. Mensen die niet kunnen wachten om deze nieuwe mogelijkheden samen met anderen tot een succes te maken. Speciaal voor deze ambitieuze studenten start de IVA de opleiding Hbo Innovation Business Management.”

Jasper Engel, Projectleider Innovation Business Management

Iva lanceert nieuwe studierichting vanuit haar eigen reputatie

“De IVA is de uitgelezen business school om deze studierichting vorm te geven. We hebben een ijzersterke reputatie en enorme ervaring in de grootste branche voor mobiliteit: automotive. En we hebben vakken en methoden ontwikkeld die jonge mensen klaarstomen voor international business en ondernemerschap. Ook bij Innovation Business Management krijgen studenten vakken als management, sales, marketing, presentatietechniek en business Engels.

Maar bij deze nieuwe studierichting ontwikkelen studenten competenties op het gebied van international business. Bijvoorbeeld: innovation management, ondernemerschap en persoonlijk- en teamleiderschap. Daarnaast is er veel ruimte en begeleiding om kennis in de praktijk te brengen. Dat gebeurt met uitdagende stages. Ook zijn er onderzoeken. Voorts gaat het om het ontwikkelen én uitvoeren van business plannen. Ook stimuleren we eigen initiatieven en het zoeken van partners en investeerders. Want een ondernemende geest wacht niet tot na een opleiding.”

De Innovation Business Management studierichting start 25 augustus 2021. Deze studierichting is een variant van de ‘Hogere managementopleiding voor de mobiliteitsbranche’ van IVA Business School.

Studenten kunnen straks kiezen voor Automotive, Nautisch of Innovation Business Management. Neem voor meer informatie hierover contact op met een IVA-voorlichter.

Scroll naar boven