EuroCollege beste privéschool van Nederland, volgens studenten. Deze hbo-opleiding scoorde volgens de studenten het hoogste cijfer in 2018 bij de laatste openbare Nationale Studenten Enquête

ROTTERDAM/UTRECHT – Studenten uit het hoger onderwijs vonden EuroCollege de beste privéschool van Nederland in 2018. Dit bleek bij de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018. In die enquête waardeerden ze de particuliere opleiding van onderwijsvernieuwer Edu van de Walle met een gemiddelde van 4,4 op een maximale score van 5. Dat is een 8,8 op de schaal van 10. Sinds enkele jaren zijn de resultaten van deze enquête om privacy-redenen niet meer openbaar toegankelijk, maar het EuroCollege scoort nog steeds goed. Zie hier!

Bewerking van een persbericht: Rotterdam/Utrecht, d.d. 28 juni 2018:

EuroCollege beste privéschool

Dat jaar deden 270.000 studenten van hogescholen en universiteiten mee aan het grootschalige landelijke tevredenheidsonderzoek. Via een enquête konden ze hun mening geven over hun studie en onderwijsinstelling. Dat kan op een schaal van zeer ontevreden (1) tot zeer tevreden (5).

EuroCollege scoorde  ruim boven het landelijk gemiddelde van hogescholen (3,82). Ze behaalt daarmee de hoogste score onder de Nederlandse privéscholen. Studenten zijn met name tevreden over de groepsgrootte (4,53). Ook de voorbereiding op de beroepspraktijk (4,43), de docenten (4,41) en het uitdagend onderwijs (4,32) scoorden beter.  

De onderwijsmethode van het EuroCollege

De onderwijsmethode weerspiegelt de visie en onderwijsmethoden van de school. Dit  houdt in dat succesvolle ondernemers uit het bedrijfsleven les geven aan kleine groepen studenten. Daardoor kunnen deze via echte boeken en echte praktijk versneld theorie- en praktijkkennis opdoen.

Deze privéschool richt zich op versnelde mbo- en hbo-opleidingen op economisch terrein. Bijvoorbeeld international business & ondernemen, finance, hotelmanagement, evenementen management en toerisme. Zij behaalt met deze aanpak al jaren het hoogste slagingspercentage van Nederland. Van de hbo-studenten slaagt daardoor 80 procent binnen drie jaar. Hier tegenover staat dat bij andere hogescholen gemiddeld 45 procent in vijf jaarhun examen afronden.

De NSE valt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Studiekeuze123. Dit is een onafhankelijk samenwerkingsverband van het Ministerie van Onderwijs, studentenorganisaties en hoger onderwijsinstellingen. De resultaten worden gepubliceerd op www.studiekeuze123.nl. Ze worden vervolgens verwerkt in de Studiekeuzedatabase. Maar ze komen ook terug in keuzegidsen en voorlichtingsproducten.

EuroCollege beste privéschool van Nederland volgens de waarderingen

De algemene tevredenheid in het hoge onderwijs daalde in 2018 van 78,8 naar 76,6 procent. EuroCollege scoort op alle punten ver boven het landelijk gemiddelde. Dit blijkt uit de resultaten. Bijvoorbeeld, de studie wordt in het algemeen gewaardeerd met een 4,33 en de algemene sfeer met een 4,45. Negen op de tien studenten zouden de opleiding aanraden aan vrienden, familie of collega’s.

Alleen de tevredenheid over studiefaciliteiten zit met een 3,47 net onder het landelijk gemiddelde. “Dat komt omdat we een school zonder computers zijn. Studenten leren bij ons uit boeken. Dat verhoogt de concentratie en dwingt studenten om echt te lezen,”. Dat is de mening van grondlegger Van de Walle. “De uitkomsten van deze NSE-enquête laten zien dat onze studenten niet alleen sneller een diploma halen en eerder een baan vinden. Bovendien waarderen de studenten deze vorm van onderwijs ook nog eens meer.”

Van de Walle nam EuroCollege in 1998 over om zijn visie op onderwijs te kunnen implementeren. Zijn concept gaat uit van kleinschalige scholen. Studenten krijgen daardoor persoonlijke aandacht en worden een-op-een gecoacht. Met zijn afwijkende visie op het gebruik van computers haalde Van de Walle geregeld de media. Na Rotterdam en Amsterdam heeft EuroCollege inmiddels 5 vestigingen. Utrecht, Groningen en (vanaf 2022) Eindhoven zijn inmiddels toegevoegd. In de toekomst wil Van de Walle uitbreiden in Antwerpen.

Scroll naar boven