Heeft uw kind problemen op het openbaar onderwijs en overweegt u daarom een privéschool? Heeft u het idee dat uw kind niet genoeg aandacht krijgt in het reguliere onderwijs? Kampt uw kind met concentratieproblemen, faalangst, dyslexie of motivatieproblemen? Dan kan onderwijs op een privéschool de oplossing zijn. Elders op deze site kunt u lezen wat de aanleiding kan zijn om over een privéschool na te denken, en waarom een privéschool een oplossing kan zijn. Heeft u de beslissing genomen dat het regulier onderwijs niet meer voldoet, dan begint u zich te oriënteren op privéscholen. Maar hoe weet u welke privéschool geschikt is, waar de docenten het beste bij uw kind passen en waar uw kind een klik heeft met zijn of haar medeleerlingen?

Kennismaken met een privéschool

De privéscholen in Nederland hebben regelmatig open dagen en informatieavonden. Op deze gelegenheden kunt u kennismaken met de privéschool, de manier van lesgeven, de dagindeling, het gebouw en de docenten. Elke privéschool vermeldt ook altijd op zijn website de contactgegevens. Zo kunt u per mail of telefonisch contact opnemen voor meer informatie, of om een afspraak te maken. Geeft u de voorkeur aan een meer persoonlijke kennismaking, dan kunt u een afspraak maken voor een –vrijblijvend– kennismakingsgesprek of aannamegesprek.

prive school bord

De ene privéschool is de andere niet

U doet er goed aan om u goed te oriënteren op de verschillende privéscholen die Nederland telt. Deze website wil u daarbij helpen, door een helder en objectief overzicht van het particulier onderwijs in Nederland te geven. Elke privéschool heeft zijn eigen sfeer, werkwijze en aanpak. De ene privéschool biedt alleen onderwijs voor de examenklassen, de andere biedt onderwijs in onderbouw én bovenbouw van de middelbare school. Ook tarieven kunnen onderling verschillen, zoals u in een overzicht elders op deze site kunt lezen. En natuurlijk kunt u letten op de locatie van de privéschool, en is het belangrijk waar uw kind zich thuis voelt.

Een meeloopdag op een privéschool

Voor uw kind kan het belangrijk zijn om eens een dag mee te lopen op een privéschool. Informatiedagen en –avonden en kennismakingsgesprekken kunnen veel informatie opleveren, maar om er achter te komen hoe het echt voelt om onderwijs te krijgen op een privéschool, moet je er eigenlijk bij geweest zijn. Net als het openbaar onderwijs en het hoger onderwijs, biedt elke privéschool de mogelijkheid om een dag lang het onderwijs ‘te ondergaan’, het te beleven. Uw kind kan zo ook gelijk persoonlijk kennismaken met de andere leerlingen en de docenten.

Scroll naar boven