De Nieuwe School in Amsterdam bereidt al meer dan 40 jaar leerlingen voor op hun eindexamen op VMBO-t-, HAVO- of VWO-niveau. Zij bevindt zich midden in het centrum van Amsterdam aan de Herengracht.

De Nieuwe School biedt plaats aan ongeveer 60 tot 70 leerlingen. Elke leerling op de school is bezig aan het eindexamentraject en gaat op voor staatsexamens. Leerlingen zijn al welkom vanaf het voor-examenjaar.

Pluspunten

Klassen met maximaal 10 leerlingen
Focus op eindexamenleerlingen
Mogelijk: twee jaar in één jaar doen
Mogelijk: examen spreiden over 2 jaar
Mogelijk: certificaten halen.
Volop aandacht voor leerproblemen
Meer dan het behalen van een diploma

Service

U kunt met de school in contact treden via de onderstaande buttons.

Karakteristiek

  • 1 locatie: hartje Amsterdam (Herengracht)
  • Stichting, geen winstoogmerk
  • 60-70  leerlingen
  • Bereid voor op staatsexamen
  • VMBO-t, HAVO, VWO

Meer informatie over De Nieuwe School

Volgens De Nieuwe School is het belangrijk dat leerlingen met plezier naar school gaan. Ook is het belangrijk dat leerlingen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leerproces. Maar de school helpt ze daar intensief mee: het team en de leerling hebben hetzelfde doel. De Nieuwe School hanteert een individuele benadering van de leerlingen, waarin een kleinschalige aanpak van wezenlijk belang is. Er zitten dan ook nooit meer dan 10 leerlingen in een klas op deze particuliere school. De kleinschaligheid maakt het mogelijk om op individuele wensen in te spelen en extra aandacht aan leerproblemen te geven. Een veilige leeromgeving, waarin respect voor elkaar centraal staat, is een belangrijke voorwaarde voor het leerproces. Ook kan door de kleinschaligheid goed structuur geboden worden. Leerlingen weten steeds wat ze moeten doen en waar ze aan toe zijn; die duidelijkheid stimuleert en helpt bij het leren leren. Voor wie? Leerlingen met verschillende achtergronden en niveaus kunnen terecht op De Nieuwe School. Door de persoonlijke begeleiding en professionele zorg kan iedere leerling hier verder komen. Er worden drie examenniveaus aangeboden en je kunt twee jaar in één doen, maar ook certificaten halen. Dit betekent dat leerlingen vanaf een tweede klas vmbo tot en met leerlingen uit 6 vwo hier terecht kunnen. Flexibiliteit is dan ook belangrijk op De Nieuwe School en voor problemen kunnen creatieve oplossingen worden aangedragen. Ook biedt De Nieuwe School vwo-leerlingen die internationale ambities hebben of een extra uitdaging zoeken de mogelijkheid een internationaal geaccepteerd Cambridge examen te behalen. Dit kan naast het gewone lesprogramma gevolgd worden. De Nieuwe School is de school die je ieder kind gunt!

Scroll naar top