Keenschool leidt jonge mensen op tot oorspronkelijke denkers en doeners, die nodig zijn in de wereld van vandaag. Wij vragen van onze leerlingen zich te verhouden tot die wereld om zich heen. Daar hebben ze kennis voor nodig (vakinhoud), maar ook zelfkennis (hoe verhoud ik me daartoe?). De begeleiding is kleinschalig en op maat. Er is ruimte om inhoud en tempo van het onderwijs aan te passen. Veel leerlingen gaan van school met een diploma.

Keenschool heeft vier afdelingen met ieder een eigen karakter die soepel in elkaar overlopen. Deze afdelingen zijn niet leeftijdsgebonden, het niveau is doorslaggevend. In de rest van de tekst wordt regelmatig een leeftijdsindicatie aangegeven bij de afdelingen: dit is echter een richtlijn.

Keencottage is voor leerlingen van 3-7 jaar. Onze cottage grenst direct aan de omheinde, avontuurlijke tuin, waar veel gespeeld en ontdekt kan worden. Binnen hebben we een mix aan schoolmaterialen uit allerlei inspirerende onderwijsstromingen.

Keenvilla voor kinderen van 6-11 jaar. De villa-leerlingen hebben in de ochtenden een vast dagelijks programma, dat door het jaar heen een beetje varieert, maar altijd een themales, taal en rekenen bevat. Het middagprogramma begint na een lunchpauze van een uur met het lees-halfuurtje op de leeszolder. Aansluitend is er per middag een ander programma.

Keenquest is voor kinderen van 10-15 jaar. Keencollege (15-18 jaar) is voor die leerlingen die een einddoel voor ogen hebben. We streven er naar jouw portfolio zo compleet mogelijk te krijgen: een reflectie van wat jij in je jaren op keenschool gedaan en bereikt hebt. 


Scroll naar top