Hogeschool Tio

. 5 locaties Hogeschool Tio: Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Rotterdam en Utrecht

Hogeschool Tio: Al jaren de beste hbo- en mbo-opleidingen op het gebied van hospitality, toerisme en business.

Over Hogeschool Tio

De erkende hbo- en mbo-opleidingen van Tio bereiden je voor op een carrière in hospitality, toerisme en business.

De vestigingen en klassen van Tio zijn klein, waardoor docenten je meer persoonlijke aandacht kunnen geven. Ook is het mogelijk om versneld te studeren. Haal je hbo-diploma in slechts 3 jaar en je mbo-opleiding in 1 of 2 jaar.

De opleidingen van Tio worden uitstekend beoordeeld door de Keuzegids Hbo en Mbo, de Nationale Studenten Enquête (NSE) en Elsevier.

Service

Vraag gemakkelijk informatie aan bij meerdere scholen tegelijk via ons gebruiksvriendelijke reactieformulier.
Vraag informatie aan Ga naar website

Kenmerken

 • . 5 locaties Hogeschool Tio: Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Rotterdam en Utrecht
 • Hoger Onderwijs,
 • 1500 leerlingen
 • MBO, HBO
 • Kleinschalig en persoonlijk
 • Snel studeren
 • Docenten uit de praktijk
 • Internationale mogelijkheden
 • Voor ondernemende studenten

Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?

Hbo- en mbo-opleidingen bij Tio

 

Kleinschalig en persoonlijk

De Tio-vestigingen zijn kleinschalig en hebben een vriendelijke en veilige sfeer. Over het afgelopen studiejaar was het gewogen gemiddelde – over heel Tio gemeten – 11 studenten per les. De docenten en staf kennen je daardoor bij naam, waardoor het onderwijs heel persoonlijk is.

Gemotiveerde studenten

De studenten die voor Tio kiezen maken een bewuste keuze. Meer dan driekwart van de Tio-studenten betaalt de opleiding (gedeeltelijk) zelf en is daardoor extra gemotiveerd. Dit zorgt voor goede studieresultaten en enthousiaste docenten.

Snel studeren

Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma halen en na havo of mbo zelfs in één jaar. Na havo, vwo of mbo kun je in slechts drie jaar je hbo-diploma behalen. Ook kun je in 2 jaar een Associate degree-opleiding volgen.

Internationale mogelijkheden

Tio heeft een uitgebreid internationaal netwerk. Veel studenten lopen één of meerdere stages in het buitenland. Daarnaast kun je internationale excursies of studiereizen maken. In Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht kun je samen met internationale studenten een Engelstalige variant van de hbo-opleidingen volgen.

Landelijke organisatie

De kwaliteit en actualiteit van het lesprogramma is geborgd doordat docenten van verschillende vestigingen de vakken samen ontwikkelen. Het landelijke netwerk en de goede contacten met het bedrijfsleven garanderen bovendien interessante stages.

Docenten uit de praktijk

De docenten van Tio zijn professionals met uitvoerige werkervaring op hun vakgebied. Ze brengen hun praktijkervaring direct over op de studenten. Bovendien beschikken bijna alle docenten over masterdiploma.

Tio aan kop

Tio staat al 50 jaar hoog aangeschreven vanwege de kwaliteit van het onderwijs. Alle hbo- en mbo-opleidingen van Hogeschool Tio zijn door de Keuzegids Hbo en Keuzegids Mbo uitgeroepen tot beste in hun vakgebied. “Topper is de particuliere Hogeschool Tio gevestigd in vijf steden. Studenten zijn erg positief over deze school”, aldus de Keuzegids. Tio behaalt daarnaast uitstekende resultaten in het onderzoek ‘Beste studies’ van Elsevier en krijgt al jaren op rij de hoogste scores op het gebied van studeren met een functiebeperking.

Ondernemend 

Als private hogeschool kan Tio snel reageren op actuele vragen uit het bedrijfsleven en op de wensen van studenten. Vandaag gezegd, morgen opgepakt. Tio brengt het ondernemende karakter over op jou als student. Doordat Tio opleidt voor verschillende branches, ontwikkel je een open mind waarmee je ook in je eigen sector het verschil kunt maken. 

Excellent

Tio stimuleert studenten te excelleren via onder meer een honours programme, managementfuncties bij projecten, het volgen van extra vakken, versneld studeren en deelnames aan interne en externe competities. 

Projecten @ Tio University

Teambuilding Winterberg @ Tio

 • Student aan het woord

  Hogeschool-Tio-Student-Justin“Ik ben twee jaar geleden gestopt met mijn andere opleiding en heb in de tussentijd gewerkt in de horeca. Een vriendin wees mij op Tio en zodoende ben ik mij gaan verdiepen in deze hogeschool. Ik heb veel informatie opgezocht op de website en de filmpjes bekeken met informatie over wat je kunt worden. Ik heb een open dag bezocht en een dag meegelopen. Beide keren kreeg ik een goed beeld van de school, de docenten, maar ook zeker van de opleiding zelf. Het feit dat Tio een kleinschalig karakter heeft, vind ik prettig. Daarnaast staat Tio voor een goede baangarantie. Het is de beste Hotelschool, waardoor je een goede basis wordt aangeleerd voor de toekomst.”

  Justin, student Hotel- en Eventmanagement Hogeschool Tio

 • Student aan het woord

  Hogeschool-Tio-Student-Angel“Ik betaal mijn studie zelf en dat is goed te doen. Ik heb samen met mijn schoonvader goed gekeken hoe ik het zou kunnen rondkrijgen. Dat was even pittig, maar via DUO is het goed te doen. Ik houd maandelijks zelfs een beetje over. Je kunt bij Tio binnen 3 jaar afstuderen en aan het werk om de lening terug te verdienen.

  Het is wel behoorlijk doorwerken als je snel wilt afstuderen, maar het bevalt me goed. We doen bijzondere dingen. In mijn eerste semester maakten we bijvoorbeeld al een fantastische studiereis naar Lissabon met een kleine groep studenten. Die reis hadden we helemaal zelf samengesteld. Toen we in het zonnige Lissabon waren, zeiden we wel even tegen elkaar: ‘als dit geen geluksmomentje is!’”

  Angel, studente Internationaal Toeristisch Management Hogeschool Tio

 • Student aan het woord

  Hogeschool-Tio-Student-Robert

  “Mijn zus heeft mij gewezen op Tio en toen ik hoorde dat er een nieuwe opleiding kwam, werd ik helemaal enthousiast. De goede verhalen van anderen, de kleinschaligheid en persoonlijke aandacht, maakt Tio voor mij de ideale hogeschool.

  Ik heb open avonden bezocht, waarbij ik het erg fijn vond dat er mensen uit het vakgebied spraken over hun ervaringen. Zelfs uit de muziekwereld en daar ligt echt mijn passie. De website van Tio vind ik trouwens ook prettig, het is heel overzichtelijk.”

  Robert, student E-commerce Marketing Sales Hogeschool Tio

Zoek een particuliere school in de buurt

Ontdek Tio's Topopleidingen op de open dag!
 • Plaats
 • Wat voor soort school?
Luzac
Instituut Blankestijn
De Nieuwe School
Infinity college
IVA Driebergen Business School
Winford
Maastricht School of Management
Eurocollege
Notenboom Business School
Europort Business School
Hogeschool Tio
Cabral Instituut
De Amsterdamse School