De Amsterdamsche School

De Amsterdamsche School  is opgericht in 1985 en  bevindt zich aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam.

Over De Amsterdamsche School

De Amsterdamsche school is opgericht in 1985 en biedt opleidingen voor VMBO, HAVO en VWO. De school bevindt zich in het centrum van Amsterdam aan de Nieuwezijds Voorburgwal. De Amsterdamsche School heeft plaats voor ongeveer 95 leerlingen en het grootste deel zit in de voorbereiding voor het eindexamen.

Service

Vraag gemakkelijk informatie aan bij meerdere scholen tegelijk via ons gebruiksvriendelijke reactieformulier.
Vraag informatie aan Ga naar website

Kenmerken

 • Voortgezet Onderwijs,
 • 90 leerlingen
 • VMBO, HAVO, VWO
 • begeleiding op maat voor iedere leerling
 • klassen met gemiddeld 7 leerlingen per klas
 • veel aandacht voor leerproblemen
 • korte lijnen tussen leerling, ouder en de school

Werkwijze De Amsterdamsche School

De Amsterdamsche school wil jongeren zo goed mogelijk laten presteren door in te spelen op de mogelijkheden en omstandigheden van iedere leerling. Het doel van de Amsterdamsche school is om de scholieren vaardigheden, inzicht en kennis bij te brengen, om ze op te laten groeien als zelfbewuste wereldburger. Op de school proberen mentoren en docenten kinderen te stimuleren om ook zelf verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar ontwikkeling. De leerlingen leren ook het belang van samenwerken in, want in een groep waarin een goede sfeer en respect heerst ontstaan de beste resultaten. Op de Amsterdamsche School heerst een positieve informele sfeer, waardoor leerlingen met plezier naar school gaan.

De Amsterdamsche school sluit aan bij de mogelijkheden en talenten van elke leerling om zo het beste in iedereen naar boven te halen. Zowel op cognitief, als op creatief en fysiek gebied. Gestimuleerd wordt hier zelf mee aan de slag te gaan en waar nodig wordt bijgestuurd en ondersteuning geboden. De randvoorwaarden van discipline en veiligheid worden door de Amsterdamsche school nagestreefd. Leerlingen leren zo door te zetten, ook als dingen soms niet vanzelf gaan.

Onderbouw en bovenbouw

De Amsterdamsche School biedt zowel onderbouw als bovenbouw aan voor het middelbaar onderwijs. De leerlingen zitten in kleine klassen en het lesprogramma wordt aangepast op wat de leerlingen nodig hebben. Iedere leerling krijgt een mentor toegewezen en samen met de mentor wordt er wekelijks gelet op de studievoortgang en de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Zo biedt de Amsterdamsche School een plek voor leerlingen met leerproblemen, zoals kinderen met dyslexie en faalangst. Ook de persoonlijke situatie van een kind kan invloed hebben op diens schoolprestaties. De Amsterdamsche school wil hiervoor een veilige omgeving bieden. Maar ook voor bijvoorbeeld topsporters en hoogbegaafde kinderen biedt de school onderwijs op maat.

Daarnaast staat de kwaliteit van het onderwijs voorop op de Amsterdamsche School. Omdat voor de lessen meer tijd wordt genomen, krijgen leerlingen meer aandacht. Ook zijn bekwame en gedreven docenten werkzaam op de particuliere school en ook buiten de klas is persoonlijke begeleiding beschikbaar.

  Zoek een particuliere school in de buurt

  Ontdek Tio's Topopleidingen op de open dag!
  • Plaats
  • Wat voor soort school?
  Infinity college
  Luzac
  De Amsterdamse School
  Europort Business School
  Hogeschool Tio
  Cabral Instituut
  Maastricht School of Management
  IVA Driebergen Business School
  Winford
  Notenboom Business School
  Eurocollege
  Instituut Blankestijn
  De Nieuwe School