De voordelen van praktijkgericht onderwijs bestaan uit een directe kennismaking met de competenties die in de praktijk verlangd worden. Tijdens je studie leer je te veel om op te noemen. Maar hoe je al die kennis vervolgens vertaalt naar de praktijk, dat leer je meestal niet. Op Hogeschool Tio krijg je daarom de juiste mix van theorie en praktijk, zodat je de voordelen van praktijkgericht onderwijs ervaart. Je bent daardoor na je studie volledig op de hoogte van wat er speelt in jouw branche. Doordat je volop relevante praktijkervaring bezit weet je hoe je die effectief kunt inzetten. Klaar voor de toekomst!

Leren door doen

De beste manier om iets te leren, is door het te doen. Praktijkgericht is daarom het sleutelwoord bij de hbo- en mbo-opleidingen van Tio. Tijdens projecten runnen studenten hun eigen hotel, starten ze een onderneming of stellen ze zelf een reis samen. En dankzij uitdagende cases voor echte bedrijven maken de studenten actief kennis met de branche waardoor ze als geen ander op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

“Je bent tijdens de opleiding praktijkgericht bezig”, vertelt studente Robin die na haar vwo voor een hbo-opleiding van Tio koos. “Dat is leuk. Het is veel leren, maar je kunt de theorie gelijk in de praktijk brengen. Als ik van studenten op de universiteit hoor dat ze alleen theorie leren, ben ik blij dat ik dat ik al wél veel praktijkervaring in het werkveld heb opgedaan.”

Waardevolle werkervaringen

Een ander voordeel van praktijkgericht onderwijs is de relevante werkervaring die je opdoet. Bij Tio vormen de stages daarom een belangrijk onderdeel van iedere studie. Dankzij Tio’s uitgebreide internationale netwerk behoren ook internationale stages, van Dubai tot Noorwegen, tot de vele mogelijkheden.

“Dankzij mijn studie op Tio ben ik persoonlijk erg gegroeid”, zegt studente Merit. “Ik ben professioneler geworden, heb geleerd om probleemoplossend te handelen en heb veel werkervaring opgedaan. Dat komt me straks in het werkveld allemaal van pas.”

Docenten uit de praktijk

Professionals uit het werkveld weten wat er speelt in de branche. Op Tio zijn de docenten daarom afkomstig uit het bedrijfsleven en hebben ze uitvoerige werkervaring binnen hun vakgebied. Ze brengen hun praktijkervaring direct over op de studenten. Als private hogeschool kan Tio daarnaast binnen het lesprogramma direct inspelen op actuele ontwikkelingen uit het bedrijfsleven.

“Ik spreek regelmatig met docenten over mijn eigen bedrijf”, zegt Tio-studente Annemijn. “Vanwege hun ervaring in het vakgebied hebben ze veel kennis en kan ik met concrete vragen bij ze terecht, dat is fijn.”

Klaar voor de toekomst

Dankzij het praktijkgerichte onderwijs van Tio krijgen de studenten tot slot kans tijdens hun studie een waardevol netwerk op te bouwen. Niet alleen dankzij de docenten uit het werkveld en de meerdere stages, maar ook dankzij de cases waarbij de studenten voor én met bedrijven werken. Zodat de studenten, met al hun kennis, kunde én dat belangrijke netwerk, straks helemaal klaar zijn voor hun toekomst!

Scroll naar boven