Bent u op zoek naar een privé school in Maastricht of omgeving maar weet u niet goed welke scholen er zijn? Hieronder geven wij u een overzicht van de verschillende privé scholen in Maastricht en omgeving, zodat u deze gemakkelijk kunt vergelijken.

Privé school in Maastricht

Twee privé scholen voor middelbaar onderwijs zijn gevestigd in Maastricht: Luzac en Erasmus. Het Luzac is een school met vestigingen in het hele land. In Maastricht bevindt de privé school zich op de Markt, midden in het centrum van de sfeervolle stad. Het Luzac heeft een college en een lyceum-afdeling, met in totaal gemiddeld 50 leerlingen. Op het Luzac Lycum kunnen leerlingen hun volledige middelbare school periode terecht. Toch zijn er ook veel leerlingen die voor een jaar of een paar jaar onderwijs volgen op de privé school in Maastricht. Dit kan een uitkomst bieden wanneer hij of zij vastloopt in het regulier onderwijs. Met een focus op intensieve aandacht voor elke leerling, het stellen van haalbare doelen, en uitgebreide mogelijkheden voor ondersteuning, wordt ernaar gestreefd dat leerlingen het plezier in leren weer terugkrijgen. Het Luzac College is een privé school in Maastricht voor het volgen van een examenjaar. Ook kunnen leerlingen hier terecht voor deelcertificaten of twee jaar in één.

privé school in maastricht op de marktOok privé school Erasmus is gevestigd op de Markt in Maastricht. Hier wordt dezelfde onderverdeling gemaakt tussen het College en Lyceum. Leerlingen kunnen hier dus zowel terecht voor een (versneld) examenjaar als voor meerdere jaren of hun volledige middelbare schooltijd. Persoonlijke aandacht wordt op deze privé school in Maastricht gecombineerd met een resultaatgerichte aanpak: het diploma halen. Door kleine klassen is het mogelijk rekening te houden met individuele aandachtspunten, of dit nu topsport is of faalangst. Ook heeft elke leerling een coach bij wie hij of zij terecht kan met vragen of problemen.

Open dagen Luzac en Erasmus 2014

Erasmus College/Lyceum:

  • 3 juni 2014, 17.00 – 19.00 uur
  • 21 juni 2014, 11.00 – 13.00 uur
  • 26 augustus 2014, 17.00 – 19.00 uur

Luzac College/Lyceum:

  • 21 juni 2014, 11.00 – 14.00 uur

Ten slotte is er een privé school in Maastricht gevestigd die zowel basis- als voortgezet onderwijs aanbiedt. Deze school, genaamd 5en5is11, heeft een zogenaamde democratische werkwijze. Het uitgangspunt van deze privé school in Maastricht is dat kinderen zelf goed kunnen aangeven wat ze willen en nodig hebben. Leerlingen mogen daarom zelf kiezen welke activiteiten zij op een dag gaan doen, en worden hierbij ondersteund. Creativiteit en zelfbewustzijn worden gestimuleerd en leerlingen worden op de privé school gestimuleerd hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken. Kinderen krijgen dus een grote mate van verantwoordelijkheid op deze privé school in Maastricht. Ook gelijkwaardigheid speelt een grote rol: iedereen is gelijk en heeft daarom ook een gelijke stem. Leerlingen van verschillende leeftijden zitten door elkaar. Hierdoor kunnen zij elkaar helpen en ervaringen uitwisselen.

Privé school omgeving Maastricht

Er is ook een privé school in omgeving Maastricht. IBBO (Ik Ben Bewust Onderwijs) is gevestigd in Geleen en biedt spiritueel onderwijs voor basisschool- en middelbare schoolleerlingen. De gehanteerde onderwijsmethode gaat uit van een holistisch mensbeeld, waarbij lichaam en geest samenwerken. Dagelijkse activiteiten op deze privé school bij Maastricht bestaan daarom onder andere uit mindfulness, omgang met elkaar, met dieren en planten en waarden educatie. De lessen en leergebieden worden benaderd in samenhang met elkaar. Leerlingen worden gestimuleerd hun persoonlijke talenten te ontwikkelen en hebben veel invloed op hun eigen leerproces. De privé school biedt hiervoor de randvoorwaarden in de vorm van een veilige en stimulerende omgeving.

Kortom, ook in en rond Maastricht zijn verschillende privé scholen te vinden voor uw zoon of dochter. Met name in het voortgezet onderwijs is het aanbod breed en kunt u verschillende scholen met eigen denk- en werkwijzen vergelijken.

Over