De Nieuwe School

Amsterdam

De Nieuwe School aan de Herengracht in Amsterdam werd opgericht in 1977 en bereidt leerlingen voor op het eindexamen.

Over De Nieuwe School

De Nieuwe School in Amsterdam bereidt al meer dan 35 jaar leerlingen voor op hun eindexamen op VMBO-t-, HAVO- of VWO-niveau. De Nieuwe School bevindt zich midden in het centrum van Amsterdam aan de Herengracht en biedt plaats aan ongeveer 80 leerlingen. Elke leerling op de school is bezig aan het eindexamentraject en probeert een diploma te behalen via een staatsexamen.

Service

Vraag gemakkelijk informatie aan bij meerdere scholen tegelijk via ons gebruiksvriendelijke reactieformulier.
Vraag informatie aan Ga naar website

Kenmerken

 • Amsterdam
 • Voortgezet Onderwijs,
 • leerlingen
 • VMBO, HAVO, VWO
 • Klassen met maximaal 10 leerlingen
 • Focus op alleen eindexamenleerlingen
 • Mogelijkheid om twee jaar in één te doen
 • Op loopafstand van Amsterdam Centraal station
 • Persoonlijke begeleiding voor leerlingen met leerproblemen

Werkwijze De Nieuwe School

Volgens De Nieuwe School is het belangrijk dat leerlingen met plezier naar school gaan om optimale resultaten te kunnen behalen en is het eveneens belangrijk dat leerlingen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leerproces. De Nieuwe School hanteert daarnaast een individuele benadering van de leerlingen, waarin een kleinschalige aanpak van wezenlijk belang is. Er zitten dan ook maximaal 10 leerlingen in een klas op deze privé school.

Binnen De Nieuwe School bestaat een kleinschalige aanpak met individuele aandacht voor iedere leerling. Hierdoor is het ook mogelijk om op individuele wensen in te spelen en aan leerproblemen extra aandacht te geven. Binnen De Nieuwe School wordt er gestreefd naar een veilige leeromgeving, waarin respect voor elkaar centraal staat. Ook kan door de kleinschaligheid goed structuur geboden worden.

De Nieuwe School houdt intensief contact met voorgaande scholen, huiswerkinstituten en de ouders. In eerste instantie om een zorgvuldig beeld te krijgen van de leerling die binnenkomt en daarna om begeleiding op maat te kunnen bieden. Ook worden vorderingen nauwkeurig bijgehouden en gecommuniceerd. Dit allemaal om het behalen van een diploma mogelijk te maken.

Voor wie?

Leerlingen met verschillende achtergronden en niveaus kunnen terecht op De Nieuwe School. Door de persoonlijke begeleiding en professionele zorg, kan elke leerling hier verder komen. Voor sommige leerlingen is particulier onderwijs volgens de Nieuwe School zelfs een onmisbare manier om het beste uit zichzelf te halen. Voor andere leerlingen kan deze vorm van onderwijs ook zorgen voor het sneller, prettiger of succesvoller doorlopen van de middelbare school. Flexibiliteit is dan ook belangrijk op De Nieuwe School en voor problemen kunnen creatieve oplossingen worden aangedragen.

Ook biedt De Nieuwe School leerlingen die internationale ambities hebben of een extra uitdaging zoeken de mogelijkheid een internationaal geaccepteerd Cambridge examen te behalen. Dit kan naast het gewone lesprogramma gevolgd worden.

  Zoek een particuliere school in de buurt

  Ontdek Tio's Topopleidingen op de open dag!
  • Plaats
  • Wat voor soort school?
  De Nieuwe School
  Eurocollege
  Notenboom Business School
  Winford
  Europort Business School
  Hogeschool Tio
  Instituut Blankestijn
  Cabral Instituut
  Maastricht School of Management
  Luzac
  Infinity college
  IVA Driebergen Business School
  De Amsterdamse School