Cabral Instituut

Amsterdam

Het Cabral Instituut zet leerlingen in hun talent om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op het eindexamen én de rest van hun leven.

Op het Cabral Instituut haal je een diploma in 1 jaar. Je krijgt training in talent en studievaardigheden. Wij onderzoeken samen wat jij nodig hebt om te kunnen slagen. Voor diploma, zelfinzicht en studiekeuze.

Service

Vraag gemakkelijk informatie aan bij meerdere scholen tegelijk via ons gebruiksvriendelijke reactieformulier.
Vraag informatie aan Ga naar website

Kenmerken

 • Amsterdam
 • Ondersteunend Onderwijs, Voortgezet Onderwijs,
 • 24 leerlingen
 • HAVO, VWO
 • Versneld naar diploma, 2 jaar in 1
 • Kleine klassen, gemiddeld 6 leerlingen
 • Coaches en trainers in talenten en geluk
 • Studievaardig naar vervolg
 • Positieve, motiverende docenten

 

Talent ontdekken

Via inspirerende workshops en coaching programma’s van externe professionals, ontdek je wie jij bent en wat jouw talenten en doelen zijn. We gaan aan de slag met thema’s als geluk, persoonlijk leiderschap en storytelling. Na een jaar op het Cabral Instituut heb je niet alleen een diploma, maar ook inzicht in (en woorden voor) jouw unieke talenten. Bovendien weet je beter hoe je die kunt inzetten voor leren, werken én leven. Zo begin je straks gemotiveerd aan een vervolgopleiding die écht bij jou past.

 

Doelen stellen

We geloven dat je het meest effectief bent, wanneer je weet WAAROM je de dingen doet, wat jouw doelen zijn. We onderzoeken samen HOE jij dat doet, welke valkuilen je hebt én welke aanpak en mindset je nodig hebt om die doelen te bereiken. We willen je competent maken, bewust en zelfstandig. Daartoe moet je leren om hulp vragen en je netwerk in te zetten. Elke maand reflecteren we op het proces.

Leren slagen

Het Cabral Instituut laat zien dat leren beter en leuker kan. Wij bieden onderwijs vanuit de vraag: Wat heb jij nodig om succesvol te zijn? We vragen je naar jouw doelen en verwachtingen en passen ons aanbod hierop aan. We laten je merken dat jij het kan, door aan te sluiten op jouw leerstijl en brengen in kaart wat jouw sterke en zwakke punten zijn. We moedigen je aan en helpen je waar je dat nodig hebt. Omdat jij bijzonder bent. Niet in een hokje past. Zo wordt leren weer leuk en haal jij je diploma.

Bewezen expertise

Oprichter Marijke Voerman heeft 20 jaar ervaring in het begeleiden van jongeren naar een examen in het particulier onderwijs. Zij ziet het diploma niet als doel, maar als middel om te leren slagen in het bereiken van de juiste mindset, zelfinzicht én vakkennis, om ook in het vervolg succesvol te kunnen zijn. Slagen voor diploma is nog maar het begin…


 • leerling aan het woord

  Cabral was het leukste leerjaar van mijn leven, ik ging elke dag met plezier naar school.

  Julia, leerling Cabral Instituut

 • moeder aan het woord

  Ik gun elk kind het Cabral!

  Lesley Doornik, moeder van Sky

 • leerling aan het woord

  Ik zag in het begin alleen de praktische voordelen van het Cabral, pas later de echte waarde voor mezelf.

  Iris, leerling Cabral Instituut

 • vader aan het woord

  Mijn zoon Mexx is sinds zijn start bij Cabral enorm opgebloeid, gegroeid. Hij heeft kennisachterstand met hulp van Marijke en haar team ingehaald. Belangrijkste winst is de motivatie die hij zelf heeft gevonden. Marijke denkt overigens niet alleen na over studielevel, maar is ook coach voor Mexx op persoonlijke thema’s. Voor Mexx is dit de beste & prettigste plek om zijn havo af te maken. Ik ben een Cabralfan geworden!

  Patrick de Zeeuw

 • vader aan het woord

  Roemer heeft op het Cabral Instituut in 1 jaar zijn vwo-diploma gehaald, na zijn HAVO-diploma. Hij heeft hard gewerkt, maar heeft dat op zijn eigen manier gedaan, waardoor hij lol heeft gekregen in leren. Nu studeert hij ook met succes en met plezier Bedrijfskunde, omdat hij de tools, motivatie en zelfinzicht heeft opgedaan.

  Maarten van den Biggelaar

Zoek een particuliere school in de buurt

Ontdek Tio's Topopleidingen op de open dag!
 • Plaats
 • Wat voor soort school?
Winford
Instituut Blankestijn
Maastricht School of Management
Europort Business School
De Nieuwe School
Infinity college
Luzac
Eurocollege
IVA Driebergen Business School
Cabral Instituut
Notenboom Business School
De Amsterdamse School
Hogeschool Tio