Cabral Instituut

Amsterdam

Diploma halen & leren wie jij bent, wat jouw talenten zijn en waar je die wilt laten.

Op het Cabral Instituut haal je een diploma in 1 jaar. Je krijgt training in talent en studievaardigheden. Wij onderzoeken samen wat jij nodig hebt om te kunnen slagen. Voor diploma, zelfinzicht en studiekeuze.

Service

Vraag gemakkelijk informatie aan bij meerdere scholen tegelijk via ons gebruiksvriendelijke reactieformulier.
Vraag informatie aan Ga naar website

Kenmerken

 • Amsterdam
 • Ondersteunend Onderwijs, Voortgezet Onderwijs,
 • 24 leerlingen
 • VMBO, HAVO, VWO
 • Versneld naar diploma, 2 jaar in 1
 • Kleine klassen, gemiddeld 8 leerlingen
 • Coaches en trainers in talenten en geluk
 • Studievaardig naar vervolg
 • Positieve, motiverende docenten


Diploma halen

Het Cabral Instituut laat zien dat leren beter en leuker kan. Wij bieden onderwijs vanuit de vraag: Wat heb jij nodig om succesvol te zijn? We vragen je naar jouw doelen en verwachtingen en passen ons aanbod hierop aan. We laten je merken dat jij het kan, door aan te sluiten op jouw leerstijl en brengen in kaart wat jouw sterke en zwakke punten zijn. We moedigen je aan en helpen je waar je dat nodig hebt. Omdat jij bijzonder bent. Niet in een hokje past. Zo wordt leren weer leuk en haal jij je diploma.

Wij bereiden je voor op de staatsexamens. Een jaar lang trainen we jou om examenproof te worden, zodat geen enkele examenvraag je verrast. We focussen ons op 2 vakken per dag en geven les in blokken van 2-3 uur. In plaats van voor de klas, naast het bord, zit de docent naast jou, aan tafel. We doen het samen.

Talent ontdekken

Via inspirerende workshops en coaching programma’s van externe professionals, ontdek je wie jij bent en wat jouw talenten en doelen zijn. We gaan aan de slag met thema’s als geluk, persoonlijk leiderschap en storytelling. Na een jaar op het Cabral Instituut heb je niet alleen een diploma, maar ook inzicht in (en woorden voor) jouw unieke talenten. Bovendien weet je beter hoe je die kunt inzetten voor leren, werken én leven. Zo begin je straks gemotiveerd aan een vervolgopleiding die écht bij jou past.


Partnerschool

Net als onze partnerschool Keenschool in Bilthoven, willen wij nieuwsgierige, onderzoekende mensen afleveren die op hun eigen wijze denken en doen.


 • Ouder aan het woord

  Mijn zoon Mexx is sinds zijn start bij Cabral enorm opgebloeid, gegroeid. Hij heeft kennisachterstand met hulp van Marijke en haar team ingehaald. Belangrijkste winst is de motivatie die hij zelf heeft gevonden. Marijke denkt overigens niet alleen na over studielevel, maar is ook coach voor Mexx op persoonlijke thema’s. Voor Mexx is dit de beste & prettigste plek om zijn havo af te maken. Ik ben een Cabralfan geworden!

  Mexx, leerling Cabral Instituut

 • Ouder aan het woord

  Roemer heeft op het Cabral Instituut in 1 jaar zijn vwo-diploma gehaald, na zijn HAVO-diploma. Hij heeft hard gewerkt, maar heeft dat op zijn eigen manier gedaan, waardoor hij lol heeft gekregen in leren. Nu studeert hij ook met succes en met plezier Bedrijfskunde, omdat hij de tools, motivatie en zelfinzicht heeft opgedaan.

  Roemer, oud-leerling Cabral Instituut

Zoek een particuliere school in de buurt

Ontdek Tio's Topopleidingen op de open dag!
 • Plaats
 • Wat voor soort school?
Hogeschool Tio
Instituut Blankestijn
eurocollege
Vecht College
De Amsterdamse School
Infinity college
Beeckestijn
Cabral Instituut
Intercollege Business School
Europort Business School