.

Privé scholen in de regio Utrecht

De privé school in Utrecht vindt u met name aan de Oudegracht en de Nieuwegracht. Het authentieke centrum maakt de leeromgeving op een privé school Utrecht prettig. Privé scholen in Utrecht zijn:
Instituut Blankestijn: basisonderwijs en voortgezet onderwijs

Luzac College: voortgezet onderwijs en versneld examen doen
Winford: basisonderwijs en voortgezet onderwijs
– Vecht College: voortgezet onderwijs

 .

Particuliere basisonderwijs

.
Instituut Blankestijn

Instituut Blankestijn is de oudste privé school in Nederland. Bij Instituut Blankestijn hanteert men een groepsgrootte van maximaal 9 leerlingen per klas. Leerlingen kunnen bij deze privé school terecht voor voorbereiding op de cito toets. Lees meer over deze prive school Utrecht: Instituut Blankestijn Utrecht

Winford

In Utrecht is een privé school die particulier basisonderwijs aanbiedt:  Winford. Bij Winford staat kwaliteit centraal. Daarnaast is het bieden van de juiste begeleiding voor ieder kind een centrale waarde op de particuliere school. Zo is er extra aandacht voor leerlingen met problemen als faalangst of juist hoogbegaafdheid.

.
Particuliere scholen voor vmbo, havo en vwo

Utrecht is bij uitstek een onderwijsstad en is dan ook een ideale, en zeer centrale plaats voor privé scholen om zich te vestigen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende privé scholen in Utrecht. Deze verschillen van elkaar in focus, bijvoorbeeld met de nadruk op kleine klassen, begeleiding in leermethoden of extra aandacht voor leerproblemen.

Instituut Blankestijn

Instituut Blankestijn is de oudste privé school in Nederland en biedt particulier basisonderwijs en voortgezet onderwijs aan. Bij Instituut Blankestijn Utrecht hanteert men een groepsgrootte van maximaal 9 leerlingen per klas. Leerlingen kunnen bij deze privé school terecht voor voorbereiding op de cito toets en de gewone middelbare schoolopleiding.
– Reisafstand vanaf Utrecht Centraal: 9 minuten met openbaar vervoer
– Adres privé school Utrecht: Oudegracht 189

Luzac

Luzac Utrecht is een privé school voor mavo-, havo-, en vwo-niveau. Een combinatie van kleine klassen en persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat leerlingen het maximale uit zichzelf halen. Lees meer over deze privé school in Utrecht: Luzac. In de regio van Utrecht bevinden zich verschillende vestigingen van het Luzac, bijvoorbeeld in Hilversum en Amersfoort.

Winford

Op deze privé school in Utrecht werkt men met klassen van maximaal 12 leerlingen. Hierdoor is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Ook wordt de voortgang van elk kind op deze privé school in Utrecht, regelmatig terug besproken de ouders. Winford Utrecht biedt daarnaast een veilige en prettige leeromgeving.
– Reisafstand vanaf Utrecht Centraal: 9 minuten met openbaar vervoer
– Adres privé school Utrecht: Nieuwegracht 69-A

Vecht College

Het Vecht College in Breukelen biedt particulier onderwijs aan op mavo-, havo- en vwo-niveau en hanteert kleine klassen met een gemiddelde groepsgrootte van zes leerlingen.

.
Particuliere scholen voor mbo en hbo

.
Hogeschool Tio

In Utrecht zijn ook verschillende opleidingen voor particulier beroepsonderwijs gevestigd die volwaardige opleidingen verzorgen. De Hogeschool Tio bereidt je voor op een carrière in hospitality, toerisme en business. De vestigingen en klassen van Tio zijn klein. Haal je hbo-diploma in slechts 3 jaar en je mbo-opleiding in 1 of 2 jaar.

Eurocollege

Een andere goede opleiding is het Eurocollege. Deze opleiding biedt versnelde hbo- en mbo-opleidingen aan. Succes kent altijd dezelfde oorsprong: doelgerichte en vasthoudende actie. “Learning by doing!”.

.

De privé scholen in Utrecht zijn voornamelijk aan de Oude- of Nieuwegracht gevestigd.

.

Onderstaand ziet u een overzicht van alle scholen voor particulier basis- en voortgezet onderwijs