Als u een privé school in Utrecht zoekt, heeft u een ruime keuze. Er zijn redelijk wat privé scholen in Utrecht gevestigd, waarvan de meeste in het historische centrum van de stad. Hierdoor zijn de scholen eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer. De privé scholen in Utrecht worden dan ook veel bezocht door leerlingen van buiten de stad.

Privé scholen in Utrecht voor basis- en voortgezet onderwijs

prive school blankestijn oude grachtAllereerst is er Instituut Blankestijn. Deze privé school in Utrecht is de oudste particuliere school in ons land. Blankestijn biedt deskundige leraren en intensieve begeleiding. De privé school in Utrecht richt zich op de ontplooiing van de talenten van elk kind. Individuele aandacht is hierbij de sleutel.

Daarnaast wordt grote waarde gehecht aan het bieden van goed onderwijs. Leerlingen krijgen een eigen studieplan op de privé school in Utrecht. Ook worden regelmatig de vorderingen getoetst. Voor die tijd is ‘goed uitleggen’ erg belangrijk in de les op de privé school in Utrecht.

Een andere privé school in Utrecht die onderwijs aanbiedt van basisschool tot examen is Winford. Door te werken met kleine groepen wordt zoveel mogelijk gericht op het individu. Zo kunnen mogelijke problemen vroeg gesignaleerd worden. De privé school in Utrecht biedt ook extra begeleiding bij leerproblemen.

De privé school in Utrecht richt zich ook op de persoonlijke ontwikkeling van haar leerlingen. Door ze te leren reflecteren, zelfstandig te werken en op zichzelf te vertrouwen wordt dit nagestreefd. Op de basisschool van Winford wordt ook de plaats van kinderen in de maatschappij al benadrukt.

Privé scholen in Utrecht voor middelbaar onderwijs

Luzac is een privé school in Utrecht die zowel volledig middelbaar onderwijs ook het versneld examenjaar en het behalen van deelcertificaten aanbiedt. Leerlingen kunnen hiervoor terecht op het Luzac College.

Op het Luzac Lyceum kunnen kinderen terecht van de brugklas tot hun examenjaar. De privé school in Utrecht wil leerlingen weer hun motivatie om te leren teruggeven. Dit doen ze door leerlingen enerzijds te leren hoe ze moeten leren. Daarnaast worden leerlingen van deze privé school in Utrecht goed begeleid. Dit onder andere door kleine klassen, structuur en goede docenten.

Het Vecht college is een privé school vlakbij Utrecht, gelegen in Breukelen. Hier worden leerlingen elk afzonderlijk voorbereid op hun uiteindelijke doel: het examen halen. De privé school is erg kleinschalig: 60 leerlingen en gemiddeld 6 kinderen per klas.

Naast het diploma, heeft deze privé school bij Utrecht nog een doel: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en mondigheid stimuleren bij haar leerlingen. Dit doet de privé school bijvoorbeeld door het organiseren van projectweken en studiereizen.

Privé school in Utrecht voor speciaal onderwijs

Maupertuus is een privé school vlakbij Utrecht die zich speciaal richt op kinderen met leerproblemen en ontwikkelingsproblemen. Hiervoor heeft de school verschillende proffessionele behandelaars in dienst, waaronder logopedisten, fysiotherapeuten, remedial teachers etc. Daarnaast wordt iedere leerling begeleid door een orthopedagoog.

De privé school bij Utrecht biedt ook de mogelijkheid diploma’s te halen in bijvoorbeeld horeca of ondernemen. Zo worden leerlingen echt voorbereid op hun toekomst.

Privé scholen in Utrecht met een bijzondere grondslag

De Werfklas is een school, gebaseerd op de antroposofische filosofie. De privé school vlakbij Utrecht (in Culemborg) gaat uit van de specifieke gaven en talenten van kinderen. De school biedt onderwijs voor basisschoolleerlingen aan.

Bij het leren op deze privé school ligt de nadruk op ervaring. Leren gebeurt door praktisch dingen te doen en ontdekken. Leren en ontwikkelen gaan dan ook hand in hand. Elke dag krijgen kinderen de tijd om zelf iets te doen wat ze graag willen.

De Ruimte is een privé school vlakbij Utrecht, in Soest. Het is een democratische school, wat inhoudt dat leerlingen zelf de leiding hebben over hun leerproces. Zo mogen zij kiezen wat ze gaan doen en willen leren op deze privé school bij Utrecht. Leerlingen van verschillende leeftijden zitten door elkaar, zodat ze van elkaar kunnen leren.

Over 

Fons Vernooij is actief in het ontwikkelen van websites sinds 11-11-1999. Als eigenaar van Adviesbureau CASA heeft hij portals ontwikkeld zoals onderwijsportaal.nl en vacatures-onderwijs.nl. Binnen deze portals is hij actief als webmaster van particuliere-scholen.nl en particulier-beroepsonderwijs.nl.