We zijn er weer! Cabral is van start met een verrukkelijke lichting! We hebben een nieuwe groep jongeren gevonden die eindexamen komt doen, deelcertificaten haalt, dromen najaagt, persoonlijk leiderschap ontwikkelt, kritisch leert denken. En wat dies meer zij.

We hebben een bijzondere groep individuen uit Amsterdam en ook weer van ver daarbuiten (hoezo helemaal uit Delft?) bereid gevonden naar ons toe te komen. Om samen te gaan leren. Om op avontuur te gaan naar de mogelijkheid om diploma in 1 jaar op een leukere manier te beleven.

Wat genieten ze van elkaar. Ze geloven in elkaars motivatie en dat helpt hen nu al om ook straks door te kunnen gaan als het moeilijk wordt, want dat gaat het zeker ook worden.

Ze genieten van elkaars verschillen en eigenaardigheden. Ze hebben het zelfs letterlijk uitgesproken toen we het over de kernwaarden van Cabral gingen hebben. En het leuke was dat ze direct de kernwaarden van de eerste lichting Cabrallers beschreven. Die zagen, voelden hetzelfde als zij weer nu, aan de start van een nieuw examenjaar: humor, openheid, nieuwsgierigheid, respect, doelgerichtheid en het geloof in mogelijkheden.

Wat genieten wij hiervan, van dit moment, deze groep. Er komen nieuwe zaken Cabral binnen, een polaroidcamera voor alle ontwikkelingsposters. Een nieuwe bank. Ze bedachten dat we te weinig bank hadden en binnen een paar uur stond er met 50 euro, 7 man sjouwen en heel veel zweet, een nieuwe bank te pronken in de zaal.

Er zijn anti-stress balletjes (waar komen die opeens vandaan) ideeën voor pantoffels, nieuwe whattsappgroepen, krijtbordverf, corveerooster, andere indeling, andere geluiden, wensen, dromen, Harry Pottershirts, Twitch. Bijna de helft van de populatie is vrouw. Dat is erg nieuw! Sport wordt een vast onderdeel van het programma, net als de inspiratiemomenten. Mindfullness en ademhalingsoefeningen worden op hun verlanglijst gezet. Dat gaan we inbrengen. We kunnen niet wachten om met ze aan de slag te gaan. En dat doen we dan ook niet. Hop, daar gaan we het diepe in, naar planningen vol natuurkunde en wiskunde bijvoorbeeld. Realistische planningen waar ook genieten in is opgenomen.

Daar gaan we dan, de nieuwe lichting in! Tot de diploma’s ons scheiden.

Scroll naar top